معرفی موسیر و خواص درمانی آن
محرک و آرامبخش، افزاینده قند و چربی خون و خارج کننده سموم از بدن، ضد انگل و کاهنده فشار خون، ضدعفونی کننده و دفع کننده سنگ کلیه، خارج کننده سنگ کیسه صفرا و مجاری ادراری و ضد سرفه،
نویسنده: صمصام صانعی
نام علمی گیاه موسیر:
Allium Ascalonicum L. میباشد. نامهای دیگر آن به فارسی، عربی و در کتب طب سنتی، موسیر، ثوم الحیه، تلخ پیاز و اسقوردیون نامیده شده است.تیره گیاه:
لاله Liliaceaeنوع گیاه:
بوته.مشخصات ظاهری:
موسیر غده زیرزمینی به ابعاد پیاز کوچکی است و مرکب از 3 الی 4 حبه میباشد.طبیعت:
طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن گرم و خشک است.رویش جغرافیایی:
در نواحی معتدله سرد اغلب کشورها و ایران یافت میشود.ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در آن:
مشابه سیر و پیاز ولی مواد موثره آن ضعیفتر میباشد.نحوه مصرف:
موسیر را میتوان به صورت رنده شده، کوبیده، قاچ شده و غیره قبل از اینکه در معرض هوا تغییر رنگ دهد فوراً در ماست و فرآوردههای دیگر شیر و مواد غذائی استفاده نمود. موسیر یک چاشنی غذائی است و دارای عطر مطبوعی برای غذاها میباشد.خواص درمانی:
محرک و آرامبخش، افزاینده قند و چربی خون و خارج کننده سموم از بدن، ضد انگل و کاهنده فشار خون، ضدعفونی کننده و دفع کننده سنگ کلیه، خارج کننده سنگ کیسه صفرا و مجاری ادراری و ضد سرفه، مولد اسپرم و مقوی قوای جنسی، ضد نفخ معده و مسکن دردهای مفصلی، تسکین دهنده سردردهای مقاوم و رفع کننده سوءهاضمه میباشد. در ضمن برای سرماخوردگی، آسم، درد سیاتیک، نقرس، درد لگن خاصره، تصلب شرائین و نارساییهای شدید ریوی و قلبی عروقی نیز مفید است. در استعمال خارجی استفاده از ضماد آن التیامبخش زخمهای سطحی و سوختگیها، برطرف کننده بیماریهای قارچی ناخن، پارونشیا و عوارض پوستی و مو میباشد.منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}